Uprzejmie informujemy, iż w trosce o zdrowie naszych pracowników i bezpieczny pobyt naszych Gości w obiekcie zostały wprowadzone procedury dotyczące funkcjonowania hoteli/obiektów/pensjonatów w trakcie epidemii COVID-19 zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Rozwoju w Konsultacji z GIS z dnia 28.04.2020 r.

Zastosowane w obiekcie środki ostrożności:

  1. Obiekt jest kameralny, więc może przyjąć maksymalnie 62 osoby
  2. Płyn do dezynfekcji rąk jest dostępny dla Gości hotelu w wyznaczonych miejscach: przy wejściu głównym, w windzie oraz recepcji
  3. W recepcji można nabyć maseczki jednorazowe
  4. W obiekcie umieszczone zostały instrukcje dotyczące dezynfekcji mycia rąk, zakładania i zdejmowania maseczki oraz rękawiczek jednorazowych
  5. Regularne przeprowadzanie dezynfekcji powierzchni wspólnych m.in. poręczy, klamek, włączników światła, windy, uchwytów, krzeseł, blatów itd.
  6. Monitorowanie prac porządkowych
  7. Czas meldowania/ wymeldowania skrócony do minimum. Dla Państwa bezpieczeństwa wprowadziliśmy także możliwość meldunku bez kontaktu                    z pracownikami recepcji. Klucz do zarezerwowanego pokoju można odebrać samodzielnie z sejfu/boxu znajdującego się w holu przy głównym wejściu          do budynku
  8.  Śniadania w formie bufetu serwowane są przez kelnera. Godziny posiłków ustalane są w recepcji, aby uniknąć zbyt dużej ilości osób przebywających w tym samy czasie w sali. Stoliki w sali rozstawione są w bezpiecznej odległości.
  9. Sprzątanie pokoju podczas pobytu tylko na prośbę Gościa
  10. W obiekcie mogą przebywać wyłącznie osoby w nim zameldowane. Istnieje bezwzględny zakaz przyjmowania osób z zewnątrz
  11. Zakaz używania suszarek do włosów oraz klimatyzacji
  12. Pranie ręczników, pościeli itd. w temperaturze min. 60 stopni Celsjusza z użyciem detergentów bakteriobójczych
  13. Nakaz noszenia maseczek w częściach wspólnych obiektu wszystkich przybywających w nim osób
  14. Personel nosi maseczki oraz rękawiczki jednorazowe
  15. Zachowanie bezpiecznej odległości min. 2 metry między osobami
  16. Dezynfekcja pokoju po wymeldowaniu. Dezynfekcja wszystkich powierzchni dotykowych znajdujących się w pokoju oraz łazienki środkami antybakteryjnymi, dokładne wietrzenie pomieszczeń. W miarę możliwości zachowanie min. 72 godz. przerwy pomiędzy meldowaniem kolejnych gości w tym samym pokoju
  17. W miarę możliwości rozmieszczenie Gości w innych częściach hotelu, aby zapewnić jak najmniejszy kontakt ze sobą
  18. W obiekcie znajduje się pokój/izolatka dla ewentualnego odizolowania  osoby w przypadku stwierdzenia u niej objawów chorobowych
  19. W miejscach widocznych zostały umieszczone informacje z danymi kontaktowymi do Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej oraz służb medycznych